Generel information

Her på siden opsamler vi forskellig information fra klubben, som kan være nyttig for såvel medlemmer som andre interesserede. Siden opdateres således at nyeste indlæg altid vil stå øverst.

Respekt for den klassiske mekanik når der vælges motorolie, 07.12.2020
Tjekliste når du/I skal med på køretur, 28.08.2020
Invitation til nye/kommende medlemmer, 26.08.2020
Gode råd ved bryllupskørsel og lign., 24.08.2020
Vigtigt tip ang. benzinslanger, 24.08.2020
Se hvor vores medlemmer bor, 24.08.2020

Respekt for den klassiske mekanik når der vælges motorolie.

Klassiske køretøjer kan ikke uden videre anvende moderne smøremidler. Datidens teknologier, tolerancer og materialevalg stiller andre krav til olierne, end moderne køretøjer gør. Det siger sig selv, at over en periode på 80 år med rivende udvikling i teknologien, er behovet meget forskelligt fra køretøj til køretøj. Det behov dækker flere smøremiddelproducenter heldigvis med et bredt program af forskellige olieprodukter til klassiske køretøjer.

Den dybtgående tekniske indsigt i smøremidlerne og deres konkrete anvendelse har resulteret i, at der gennem årene er udviklet bedre produkter. Produkter der er udviklet, som man ville have gjort dengang – hvis man havde vidst, hvad vi ved i dag. Med respekt for mekanikken udvikles der i dag bedre smøretekniske løsninger, som stadig tager hensyn til klassikernes alder, stand og performance.

Castrol har lavet en hel serie af olier til veteraner og klassiske køretøjer under navnet ” Revival Classic Lubricants”. De har udgivet en udmærket lille folder der beskriver de forskellige olietyper og indeholder tabeller der angiver det rigtige valg til forskellige køretøjer.

Du kan læse eller downloade folderen ved at klikke herunder.


Tjekliste til køreture, især for nye medlemmer...

Det kan måske virke både overflødigt og banalt. Men når vi i samlet flok tager på køreture er der nogle ting det er vigtigt at huske at få med.
Alle disse ting kan gøre forskellen på hvorvidt turen bliver en succes. Eller måskee det modsatte. Husk især:

  • Et lille sæt klap-ud bord/stole
  • Evt. et par mere komfortable stole, hvis der er længere ophold på turen
  • En trøje eller let jakke, selv om det er sommer. Det kan være køligt på en sommeraften, især hvis man sidder stille
  • Kage og termokande med kaffe til at fortære i den pause der typisk vil være indlagt i turen.


Inviter mulige nye medlemmer med til klubarrangementer…

Husk at I som medlemmer altid er velkommen til at invitere ikke-medlemmer med på en af vores køreture eller til en klubaften. På den måde kan de se om et medlemskab måske kunne være noget for dem.

Ligeledes kan I invitere nye medlemmer, som måske endnu ikke har et køretøj selv, til at køre med jer på en af vores planlagte køreture, hvis de har lyst.

Kort sagt opfordres alle ”gamle” medlemmer til at være imødekommende og gode ambassadører for klubben i forhold til nye – eller mulige nye - medlemmer.

Billede fra køretur med MVVK


Bryllupskørsel, og anden "Fest" kørsel...

Mange ejere af en veteranbil bliver fra tid til anden spurgt om de vil levere kørsel i forbindelse med festlige begivenheder, som f.eks. Bryllupper, konfirmationer og studenter der får huen på. Det kan være vældig hyggeligt, og ofte til stor glæde for hovedpersonerne. Der er dog et par ting du bør overveje før du siger ja. Bl.a. er det vigtigt at vide om det betragtes som en "vennetjeneste" eller som "erhvervsmæssig personbefordring". Eller måske endnu vigtigere: Hvordan dit forsikringsselskab betragter det.

Vi kan på det kraftigste anbefale at du kontakter dit forsikringsselskab i forvejen, før du siger ja til opgaven. Vi har hørt eksempler på fortolkninger der siger at det står og falder med om der er penge mellem dig og den der modtager, men vi har også hørt at opfattelsen kan være forskellig fra det ene forsikringsselskab til det andet. Så vi kan med andre ord kun anbefale på det kraftigste, at du kontakter dit eget forsikringsselskab først.

Bryllupskørsel


VIGTIGT TIP: Tjek din brændstofslange inden du skal ud og køre...

Der er set en stigning i antallet af branduheld de senere år, hvor det har været revnede benzinslanger, og utætte samlinger som årsag. Veteranbilejere rådes derfor til at være opmærksom på den risiko, der er ved biobrændstof (Bioethanol).

Ethanolen i benzin ætser plastikslanger og korroderer metaller i rør og tanke. Især er veterankøretøjer i stor risiko for den type skade, da de ikke kører mange kilometer og står stille i lange perioder. Her kan angrebet langsomt kan fordele sig til pumpe og karburator.

Du bør tjekke og helst skifte brændstof slangerne, inden du begiver sig ud på vejene med en farlig brandfælde under hjelmen. Og når du så skifter din benzinslange, er det vigtig at det er til en type der er godkendt til benzin med Bioethanol. Det vil sige benzin af typerne E5, E10 og E15, som disse hedder.


Antal medlemmer i klubben, fordelt på postnummer.

Herunder kan du se den den temmelig brede geografiske fordeling af vores medlemmer.

Postnr.Antal medl.


5270 Odense N1
6900 Skjern1
9000 Aalborg4
9210 Aalborg SØ1
9230 Svenstrup1
9240 Nibe1
9300 Sæby3
9310 Vodskov3
9320 Hjallerup5
9330 Dronninglund6
9352 Dybvad2
9370 Hals1
9380 Vestbjerg3
9381 Sulsted2
9382 Tylstrup2
9400 Nr.Sundby1
9430 Vadum2
9440 Aabybro25
9460 Brovst11
9480 Løkken3
9490 Pandrup18
9492 Blokhus1
9493 Saltum7
9530 Støvring2
9670 Løgstør1
9690 Fjerritslev1
9700 Brønderslev32
9740 Jerslev9
9750 Øster Vrå4
9760 Vrå3
9800 Hjørring5
9850 Hirtshals1
9900 Frederikshavn9

Bliv medlem af Bliv medlem af MVVK


Har du fået lyst til at blive medlem af klubben kan du kontakte os her via hjemmesiden. Se mere her...

Klik her for henvendelse...